Vistas de página en total

viernes, 16 de marzo de 2012

Vestit de còctel

 Tot i que és un dels models més recorrents a l'hora d'anar a cerimonies o festes vespertines, poc se sap d'aquest tipus de vestit en concret i en aquesta entrada vull treure-us qualsevol dubte que tingueu al respecte.

 Va rebre aquest nom el vestit que s'utilitzava per a l'acte social de prendre un còctel, beguda anglonordamericana que es va posar de moda a partir dels anys 20.
El còctel es prenia entre l'hora del tè i del sopar. Aquest moment en concret va servir per a inspirar un tipus de vestir que no era ni de tarda ni de nit.
La seva principal característica era que el llarg de la faldilla acabava com a màxim als turmells, en comptes de tapar els peus com els vestits de nit.


A diferència del vestit curt, més diürn, el de còctel acostuma a ser més elegant i se li pot incorporar pedreria i detalls de luxe, i el llarg acostuma a ser fins al genoll o una mica per sota d'aquest.
Encara que actualment, s'agafi el curt estipulat del vestit de matí.



L'elegància d'aquest, es veurà molt influida pel luxe dels teixits utilitzats (brodats, pedreria...) ja que pot servir com a peça de gran etiqueta per a acompanyar un frac o esmòquing, o pot ser de mitja etiqueta amb teixits i dissenys més senzills, per a acompanyar un vestit d'home fosc de tall clàssic.
S'ha de tenir en compte que els colors durant el dia són molt més atrevits i/o vistosos que per la tarda-nit, que serien més sobris i foscos, encara que la moda actual jugui amb els dos conceptes.


Els complements juguen un paper fonametal, ja que es permet l'ús de joieria i bisuteria amb atrevits dissenys.
També els barrets i els tocats, admeten elegants combinacions i dissenys avaguardistes, sempre d'acord amb el vestit!
La bossa de mà tipus clutch, petita i és indiferent el material. Ja sigui metall, carey o teixit amb pedreria o incrustacións.
La sabata, seria el clàssic saló de mitja alçada, encara que actualmet s'admet el tacó alt, l'stiletto de tall actual i a cojunt amb el vestit.
Com a referència tingueu que la nit és més discreta i el dia més atrevit.





                                   Aquest seria un exemple de vestit més apropiat per el dia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario